EU-buitenlandchef veroordeelt 'agressieve' oefeningen China

buitenland
19
4 aug 6:20
EU-buitenlandchef Josep Borrell veroordeelt de militaire oefeningen die het Chinese leger vanaf donderdag uitvoert rond Taiwan.

In een tweet laat Borrell weten dat "een bezoek geen reden is voor militaire agressie", doelend op het bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die woensdag in Taiwan was.

Borrell herhaalt met zijn tweet een verklaring van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen, die woensdag stelden dat de "escalerende reactie van China de spanning opvoert en de regio destabiliseert".

China voert militaire oefeningen uit vanwege het bezoek van Pelosi en zegt donderdag dat het hier een "interne kwestie" betreft die geen regionale consequenties heeft.

De grootste politieke partij van Taiwan, de DDP-partij, noemt de militaire oefeningen die China in een van 's werelds drukste zeestraten uitvoert "onverantwoord" en "onwettig".

Ook de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan veroordeelde woensdag de oefeningen die de komende vijf dagen in beslag nemen.

© ANP 2022
nancy pelosi
verenigde staten
europese unie
china
taiwan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi