Doden bij nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza

buitenland
1
7 aug '22
Bij hernieuwde Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn zondag vijf Palestijnen onder wie vier kinderen omgekomen, meldt het ministerie van Gezondheid van Hamas.

Daarmee is het totale aantal doden sinds de aanvallen vrijdag begonnen, op 41 gekomen. Vijftien daarvan zijn kinderen volgens het ministerie, dat ook 311 gewonden meldt.

Onderhandelingen tussen de Israëli's en Palestijnen over een wapenstilstand die vrijdagavond nog in zou moeten gaan, zijn nog gaande. Egypte treedt bij die onderhandelingen op als bemiddelaar.

De Israëlische luchtaanvallen volgen op onrust in de regio na de aanhouding van twee hooggeplaatste leden van de Palestijnse verzetsbeweging Islamitische Jihad, dat een grote aanwezigheid heeft in Gaza.

Het tweetal werd onlangs opgepakt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Palestijnse militie-eenheden beantwoorden de aanvallen met raketaanvallen op steden in Israël. Die worden volgens het Israëlische leger bijna allemaal onderschept met de zogenoemde 'IJzeren drone'.

Er zijn tot nu toe geen doden of gewonden gemeld aan Israëlische zijde.

© ANP 2022
israël
westelijke jordaanoever
palestina
hamas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?