Export Marokkaanse autobranche met 30% gestegen, hoogste aantal in 5 jaar

marokko
3
9 aug 22:39
De Marokkaanse auto-export is in de eerste zes maanden van het jaar opgelopen naar 52 miljard DH (€ 4,9 miljard), het hoogste aantal van de afgelopen vijf jaar.

De export uit de sector is eind juni 2022 opgelopen met 30,1 procent, meldt het deviezenkantoor.

Ondanks de hoge export daalde het aandeel van de autobranche in de exportcijfers van het land met 2,1 procent vanwege de verhoogde exportcijfers van fosfaten en hun derivaten, de landbouw en agrovoeding, evenals de textiel- en leersector.

De opbrengsten uit de verkoop van fosfaten en derivaten stegen met 84,3 procent tot 57,46 miljard DH (€ 5,4 miljard). De toename is het gevolg van de hogere prijs voor de grondstoffen; de geëxporteerde hoeveelheden zijn in de eerste zes maanden juist met 15,1 procent gedaald.

De export in de landbouw- en agrovoedingssector is eind juni opgelopen tot 46,28 miljard DH (€ 4,4 miljard), een toename van 24,8 procent. De stijging werd veroorzaakt door hogere verkoopcijfers in de voedingsindustrie (+30,8 procent) en landbouw, bosbouw en jacht (+19,1 procent).

De export van textiel en lederwaren steeg in de eerste zes maanden met 32,4 procent. Ook daar is de uitgevoerde handel in confectiekleding (+36,3 procent) , breigoed (+27,4 procent) en schoeisel (+27,9 procent) toegenomen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
export
auto
handelsbalans
deviezenkantoor.
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi