Cruciale autosnelweg naar Spanje deels dicht wegens bosbranden

buitenland
1
10 aug 14:00
Wegens een grote bosbrand in het zuidwesten van Frankrijk hebben de autoriteiten uit voorzorg een stuk van een belangrijke autosnelweg in de buurt afgesloten.

Het gaat om de A63 die van Bordeaux naar de Spaanse grens bij Hendaye loopt. Het is een van de twee autosnelwegen die Frankrijk en Spanje verbinden.

De andere is aan de oostelijke kant van de Pyreneeën. Ten zuidwesten van Bordeaux is circa 40 kilometer van de weg voor het verkeer in beide richtingen afgesloten. Duizend bestrijders proberen de hevige natuurbrand met behulp van blusvliegtuigen te bedwingen.

Door de oplaaiende bos- en natuurbranden in het departement Gironde zijn bijna twintig huizen afgebrand. Ook ging in korte tijd 6000 hectare pijnbomen in vlammen op. Inmiddels is het aantal geëvacueerden uit het bosrijke gebied opgelopen tot 6000, melden Franse media.

Brandweerlieden spreken over een "zeer ongunstige" situatie in het getroffen gebied bij Bordeaux, dat vorige maand al werd geteisterd door een enorme brand in Landiras. Het is niet alleen de droogte, maar ook de wind die de bestrijding moeilijk maakt. De autoriteiten spreken over een dag met een "zeer groot risico".

Ook elders in Frankrijk moeten bewoners, maar ook vakantiegangers weg uit gebieden waar bosbranden woeden.

© ANP 2022
frankrijk
bordeaux
spanje
autosnelweg
hendaye
pyreneeën
marhaba 2022
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi