Ben Saddik klopt Adegbuyi op GLORY 81 met knock-out in eerste ronde

sport
26
20 aug 23:09
Jamal Ben Saddik heeft zaterdagavond in Düsseldorf afgerekend met Benjamin Adegbuyi. Hij sloeg de Roemeen nog voor het einde van de eerste ronde knock-out (KO).

Vanaf de eerste minuut dreef de Marokkaans-Belgische Ben Saddik zijn tegenstander naar de hoek, waarna Adegbuyi na zo'n twee minuten naar de grond ging. De Roemeen stond na acht tellen weer op, maar na weer een rake stoot van Ben Saddik bleek er geen beginnen meer aan voor de Roemeen.

Zo verliep de tweede ontmoeting tussen de 31-jarige Ben Saddik en zes jaar oudere Adegbuyi vrijwel hetzelfde als hun eerste partij in 2018. Destijds zegevierde Ben Saddik - ondanks een gebroken hand - ook op een KO in de eerste ronde.

Ben Saddik tegen Adegbuyi was het hoofdgevecht bij Glory 81 in Düsseldorf, het eerste grote evenement van de kickboksbond sinds er in maart bij Glory 80 in Hasselt rellen uitbraken. Bij het evenement in Düsseldorf stonden alle tickets op naam en werd geen alcohol verkocht.

Mogelijk revanche tegen Verhoeven De confrontatie tussen Ben Saddik en Adegbuyi vormt normaliter het begin van een reeks gevechten die bepaalt wie met Rico Verhoeven in de ring stapt voor een gevecht om de wereldtitel. Logischerwijs is de Kroaat Antonio Plazibat de volgende tegenstander voor Ben Saddik.

Plazibat is na Verhoeven de hoogstgeplaatste zwaargewicht. Het gevecht tussen de twee topatleten zou in oktober plaats moeten vinden tijdens het evenement COLLISION 4. De winnaar van die tweestrijd in Arnhem mag het dan in 2023 mogelijk opnemen tegen Verhoeven.

© ANP/NU.nl/Marokko.nl 2022
jamal ben saddik
benjamin adegbuyi
glory 81
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi