Marokkaans elftal naar WK met Regragui als bondscoach

marokko
0
31 aug 19:43
Walid Regragui is aangesteld als de nieuwe bondscoach van het voetbalelftal van Marokko.

De nationale voetbalbond FRMF is met hem een verbintenis aangegaan tot 2026.

FRMF-voorzitter Faouzi Lekjaa presenteerde de 46-jarige oud-international woensdagmiddag na eerder deze maand afscheid te hebben genomen van diens voorganger Vahid Halilhodzic. Laatstgenoemde leidde 'de Leeuwen van de Atlas' naar het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Door een verschil in voetbalvisie tussen bond en trainer besloten beide partijen de samenwerking te beëindigen. Voor de 69-jarige Bosnische coach was het de derde keer dat een voetbalbond voortijdig afscheid van hem nam vlak voor het aanbreken van een eindronde op een WK.

Bij respectievelijk Japan en Ivoorkust kreeg hij eveneens zijn congé na met die landen kwalificatie te hebben afgedwongen. Gedurende zijn dienstverband bij de Marokkaanse bond kon de voormalig trainer van onder andere Trabzonspor, Algerije en Paris Saint-Germain rekenen op veel kritiek.

De Bosniër wekte vooral woede door het structureel negeren van internationals als Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Amine Harit.

Diens opvolger Regragui is geen onbekende voor de bond. Tussen 2012 en 2013 zat hij naast Rachid Taoussi op de bank als eerste assistent bij het Marokkaanse elftal, om vervolgens de eindverantwoordelijkheid te dragen bij FUS Rabat, het Qatarese Al-Duhail SC en zijn laatste werkgever Wydad Casablanca.

Met die laatste club lukte het hem afgelopen seizoen de CAF Champions League te winnen.

© ANP 2022
marokko
atlasleeuwen
frmf
walid regragui
vahid halilhodžić
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi