Enkele vluchten geannuleerd vanwege drukte na oproep Schiphol

marokko
0
12 sep '22
Enkele vluchten vanaf Schiphol zijn geschrapt na een oproep van de luchthaven om zo de drukte beheersbaar te houden.

Zo annuleert Transavia twee vluchten na het verzoek van Schiphol, naar respectievelijk Porto en Parijs-Orly. Ook KLM heeft enkele vluchten geschrapt.

Daarbij is het echter onduidelijk in hoeverre de oproep van Schiphol daar de oorzaak van is. Door een krappe bezetting bij de beveiliging ontstonden maandag opnieuw lange rijen voor de vertrekhallen. Met name voor Vertrekhal 1 en 3 staan 's middags nog altijd lange rijen. Er worden flesjes water uitgedeeld aan mensen en er staan mensen met roze hesjes van Schiphol om vragen te beantwoorden. Ook bij de KLM-servicebalie is het druk.

'Niemand weet iets'
Luchthaven Schiphol heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen gevraagd vluchten te annuleren die vertrekken via Vertrekhal 3. Het gaat om vluchten die maandag vertrekken tussen 16.00 uur en 23.00 uur.

Reizigers in Vertrekhal 3 zeggen dat ze geen informatie krijgen over hoe lang ze nog moeten wachten. "We hebben anderhalf uur buiten in de rij gestaan", zegt een ietwat gestreste man die naar Casablanca vliegt. Zijn vlucht gaat een uur later en hij vreest dat hij die gaat missen.

"Niemand zegt hoelang het nog duurt, niemand weet iets", klaagt hij. Even verderop staat een echtpaar dat al twee uur in de rij heeft doorgebracht en pas net in de vertrekhal staat. Ook zij hebben geen informatie gekregen over de verwachte wachttijd. Ze vliegen aan het begin van de avond naar Edinburgh. "Gelukkig zijn we op tijd gekomen", zegt de vrouw.

© ANP 2022
transavia
easyjet
parijs
casablanca
marokko
klm
corendon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?