Plofkraak in Amsterdamse Kinkerstraat zorgt voor forse schade (video)

algemeen
0
22 sep 10:59
Een plofkraak in de Kinkerstraat in Amsterdam-West heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor flinke schade gezorgd aan een Primera-winkel.

De pui van de winkel, waar de geldautomaat aan de buitenkant zat, is fors beschadigd. De woningen boven de winkel zijn voor zover bekend in orde, er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 03.40 uur vond de plofkraak bij de geldautomaat plaats, zegt een woordvoerster van de politie. "We kregen meerdere meldingen van buurtbewoners over harde knallen."

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan, maar geen verder explosief materiaal aangetroffen. De forensische opsporing is begonnen met onderzoek. De woningen boven de winkel zijn niet ontruimd geweest.

Of en hoeveel geld er buitgemaakt is, kon de politie niet zeggen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Volgens de politie hebben getuigen twee personen met een scooter weg zien rijden richting het Bellamyplein.

Agenten hebben nog gezocht, maar "er is niemand aangetroffen", aldus de woordvoerster. De politie roept getuigen op zich te melden.

© ANP 2022
amsterdam
politie
eod
plofkraak
kinkerstraat
pinautomaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi