Al 140 meldingen bij meldpunt gemiste vluchten Consumentenbond

algemeen
0
22 sep 11:03
De eerste week dat het meldpunt gemiste vluchten van de Consumentenbond weer open is, heeft 140 meldingen opgeleverd.

Het gaat om reizigers die door de lange rijen op Schiphol hun vlucht hadden gemist op verschillende dagen in september. Het meldpunt werd vanwege de zomerdrukte eerder ingesteld, maar werd na de zomerpiek gesloten.

De Consumentenbond heropende vorige week zijn meldpunt voor reizigers die op Schiphol hun vlucht hebben gemist door te lange wachtrijen. Het grote knelpunt op de luchthaven is vooral een tekort aan beveiligers. De luchthaven bood passagiers die tussen 23 april en 12 augustus de dupe waren geworden van de grote drukte de mogelijkheid om de kosten op Schiphol te verhalen.

De Consumentenbond wil dat die regeling nu wordt uitgebreid. Daarover is al een gesprek geweest met de luchthaven. Volgende week wordt naar verwachting meer duidelijk.

"Toen wij met Schiphol afspraken maakten over de huidige compensatieregeling, beloofde de luchthaven dat extreme drukte niet meer voor zou komen", verduidelijkt Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond.

"Wij kondigden toen aan een vinger aan de pols te houden. Nu staan er toch regelmatig weer lange wachtrijen op Schiphol. Wij krijgen signalen van reizigers die hierdoor hun vlucht missen. Ook deze mensen hebben recht op compensatie."

© ANP 2022
luchthaven
schiphol
consumentenbond
meldpunt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi