Azarkan haalt uit naar Wilders over moslimhaat (video)

buitenland
3
22 sep 21:42
Kamerlid Farid Azarkan (DENK) haalt tijdens de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen uit naar PVV-leider Geert Wilders vanwege zijn aanhoudende aanvallen jegens moslims en vluchtelingen.

In een emotioneel betoog hekelde Azarkan de moslimhaat waar die partij "bij elk debat" mee komt.

Hij is er ook "klaar mee" dat de Tweede Kamer dat iedere keer laat gebeuren. Hij verwees naar het opstaan van het kabinet tijdens de insinuatie jegens minister Sigrid Kaag woensdagavond, en vroeg een vergelijkbare solidariteit met al die moslims die voortdurend door Wilders worden weggezet.

De DENK-voorman hield Wilders voor dat die een dag eerder een "tranentrekkend verhaal" hield over Alfredo en Janine, een ouder echtpaar dat vorige week in De Telegraaf vertelde over de armoede waarin zij leven.

"Maar zij worden geholpen. Weet u door wie? Door een islamitische buurvrouw!", zei Azarkan, de pagina van de Telegraaf omhooghoudend. "De mensen waar de heer Wilders op afgeeft, waar hij haat tegen zaait, die hij de Koran en hun moskeeën wil afpakken."

Azarkan vroeg zijn collega's om solidair te zijn "met die miljoen moslims die kapot worden gemaakt" door de voortdurende aanvallen van de PVV. Hij zei er niet meer tegen te kunnen "dat we met zijn allen dat elke keer accepteren".

Azarkan kreeg luid en langdurig bijval van een groot deel van de Kamer.

© MAROKKO.NL 2022
tweede kamer
farid azarkan
geert wilders
pvv
denk
racisme
moslimhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi