Marokko stopt met landbouwsubsidie avocado- en watermeloenteelt

marokko
18
28 sep 21:43
Marokko gaat stoppen met de irrigatiesubsidie voor de teelt van avocado's, watermeloenen en citrusvruchten

Dat meldt minister Mohamed Sadiki (Landouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling). De maatregel is bedoeld om water te besparen.

Het Noord-Afrikaanse land wordt geconfronteerd met de ergste droogte in 40 jaar, met ernstige watertekorten en een opmerkelijke daling van de landbouwproductie tot gevolg.

Behalve de rem op de irrigatiesubsidie voor de drie vruchtsoorten worden ook alle subsidieaanvragen voor lokale irrigatieprojecten die zijn ingediend na 11 juli 2022, afgekeurd.

Het droge klimaat als gevolg van de alarmerende droogteperiode veroorzaakte deze zomer verschillende bosbranden in de noordelijke regio's van het land. De landbouwproductie is daardoor aanzienlijk gedaald, wat de regering van het land ertoe heeft aangezet zich te concentreren op het implementeren van maatregelen om het watergebruik te reguleren.

Het waterministerie heeft eind juni de waternoodtoestand afgekondigd en benadrukte de noodzaak om in sommige regio's het drinkwater uit de kraan te rantsoeneren in de nachtelijke uren.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
landbouwsubsidie
avocado
watermeloen
klimaat
droogte
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?