Marokko verlengt coronanoodtoestand tot 30 november

marokko
0
27 okt '22
De Marokkaanse regering heeft vandaag de noodtoestand verlengd tot eind november.

Marokko was aanvankelijk van plan de noodtoestand op 31 oktober te beëindigen. De sanitaire noodtoestand in Marokko werd in maart 2020 voor het eerst ingevoerd en is tot dusver 29 keer verlengd. 

Het verlengen van de noodtoestand geeft de regering mogelijkheden tot het treffen van "uitzonderlijke maatregelen" op het moment dat een nieuwe coronagolf uitbreekt.

De laatste coronagolf in Marokko kwam begin augustus officieel tot eind. Het aantal dagelijkse nieuwe coronabesmettingen is momenteel opvallend laag en schommelt al wekenlang tussen de 20 en 50 per dag.

Het land heeft de afgelopen twee jaar vier coronagolven meegemaakt -inclusief de laatste Omricon-golf- die opgevolgd werden met draconische maatregelen vanuit de regering. Zo ging het land meermaals op slot en werd twee keer maandenlang een avondklok ingevoerd.

Zorgautoriteiten in Marokko registreerden in het laatste etmaal 46 nieuwe coronabesmettingen. Het land telt officieel 235 besmette personen, waarvan er twee op de intensive care liggen.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
coronamaatregelen
coronavirus
noodtoestand
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?