Arabische Top: Algerije ontkent geruchten over uitnodigen Polisario

buitenland
1
31 okt '22
Algerije heeft gereageerd op de geruchten over deelname van Polisario aan de Arabische top begin november in Algiers.

Volgens de Algerijnse VN-ambassadeur Nadir Arbaoui heeft Polisario-voorman Brahim Ghali geen interesse in de Arabische Liga omdat de 'Sahrawi Arabische Democratische Republiek' (SADR) daar geen lid van is.

De Algerijnse functionaris reageert daarmee op geruchten dat Ghali uitgenodigd zou zijn voor deelname aan de jaarlijkse bijeenkomst van de Arabische Liga. "Degenen die dit valse en kwaadaardige nieuws verspreiden, willen het werk van de top verstoren", zei hij in verklaringen aan de pers.

Sinds enkele weken wordt melding gemaakt van een mogelijke aanwezigheid van de Polisario-voorman op de Arabische top, met name ter gelegenheid van de openingssessie. Gastland Algerije heeft de vrijheid om alle partijen uit te nodigen voor de bijeenkomst maar de aanwezigheid van het Front zou echter een ernstige provocatie zijn aan het adres van Marokko.

In november 2021 hintte de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken, Ramtane Lamamra, nog op de aanwezigheid van het Front. "De volgende Arabische top de top zal zijn van inter-Arabische solidariteit en steun voor de Palestijnse zaak en het Saharaanse volk", aldus Lamamra.

© MAROKKO.NL 2022
algerije
algerijs
arabische liga
polisario
sahara
nadir arbaoui
brahim ghali
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?