Een buitenlandse rekening openen in Marokko - tips voor een expatriate

algemeen
0
27 okt 10:42
Iedereen heeft de mogelijkheid om in het buitenland te werken, zolang ze maar aan de vereisten voldoen.

Naast ervaring, kennis en vaardigheden heb je mogelijk een buitenlandse rekening nodig. Hier is een voorbeeld. Het openen van een lokale bankrekening als je in Marokko werkt, is verplicht. In dit geval is het vinden van betrouwbare bankdiensten cruciaal voor degenen die er wonen en werken. Een expat zijn is gunstig, maar het is een uitdaging voor beginners. Een bank met internationale faciliteiten is dus verplicht voor het ontvangen van salarisbetalingen, het afhandelen van kosten van levensonderhoud en anderen. Als het gaat om het openen van een internationale bankrekening in Marokko, zijn er enkele overwegingen. Deze omvatten de procedure, soorten rekeningen en voorschriften

Een internationale rekening openen
Hier is het goede nieuws. Zowel lokale als internationale banken zijn beschikbaar in Marokko. Je kunt dit zelf of met de hulp van een partij regelen. De procedure voor het openen van een bankrekening is eenvoudig. Het maakt niet zoveel uit in welke stad je zit. De meeste bankmedewerkers spreken Engels. Zij kunnen buitenlandse klanten probleemloos helpen. In sommige gevallen kan het proces traag zijn vanwege het aantal bezoekers. Waar de meeste mensen direct naar de bank gaan om een rekening te openen, gebruiken anderen wellicht internet of bankrekening.nl. Een online procedure is eenvoudig en snel. Daarnaast heeft iedereen er toegang toe, ongeacht tijd en locatie. Hoe zit het met de eisen? Je moet waarschijnlijk een bewijs van inkomen, een bewijs van tewerkstelling en een identiteitsbewijs hebben. Je hoeft geen inwoner van Marokko hoeft te zijn om een rekening te openen. Expats kunnen echter geen rekening in Dirham hebben.

Het type account kiezen
Buitenlanders die in Marokko werken, kunnen een rekening in vreemde valuta openen waarmee ze geld kunnen opnemen in lokale valuta. Geen zorgen. Er zijn verschillende soorten bankrekeningen beschikbaar en aanvragers kunnen er een kiezen op basis van hun behoeften. Niet alle betaalrekeningen hebben een chequeboek. Er is ook een debetkaart beschikbaar, maar je moet hier zelf om vragen. Daarnaast moet je rekening houden met geldautomaten en vergoedingen. Bijna alle dorpen en steden hebben geldautomaten en elke bank heeft zijn beleid met betrekking tot het aantal kosten en vergoedingen. Ook brengt het overboeken van geld tussen valuta's hoge kosten met zich mee voor een conversie rekening.

Werken in Marokko: de overwegingen
Mensen zijn om twee redenen geïnteresseerd om in Marokko te werken: voordelen en compensatie. Werknemers werken doorgaans 44 uur per week en zijn vrij op zaterdag en zondag. Het bedrijf compenseert degenen die overuren maken op basis van een collectieve arbeidsovereenkomst. Zorg er dus voor dat je deze overeenkomsten kent voordat je je aanmeldt of solliciteert naar een baan bij een specifiek bedrijf. De meeste bedrijven in Marokko geven aanvullende voordelen zoals meer betaalde vakantiedagen, bedrijfspensioenen, kinderopvangtoeslag, extra ziektekostenverzekering, vervoerskosten, beroepsopleiding en fitness toeslag. Hier is nog een cruciale overweging. Je moet je werkgever goed kiezen. Deze persoon zal je gids, mentor en vriend zijn in Marokko. Daarna moet je het type werkvisum leren, de lokale taal leren en een bankrekening openen. In sommige gevallen is het begrijpen van lokale belastingen verplicht.

© MAROKKO.NL 2022
partnerbijdrage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?