De 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben

algemeen
0
28 okt 8:31
Wist je dat reizen je slimmer en gezonder maakt?

Natuurlijk hebben we niet allemaal de luxe om wat van de wereld te zien, maar als jij ook last hebt van wanderlust vraag je je misschien af welke wereldwonderen je absoluut niet mag missen.

Wij zetten een aantal bezienswaardigheden op een rijtje voor je bucketlist. Er is voor ieder wat wils, of je nu een natuurliefhebber bent of meer geïnteresseerd bent in cultuur.

1. De Chinese muur, China
De Chinese muur is een verdedigingslinie van maar liefst 21.000 kilometer lang! Het bouwwerk werd grotendeels gebouwd onder de Ming-dynastie, tussen de 14de en de 17de eeuw, en had als doel om vijandige nomadenvolken buiten de deur te houden. Vanwege de lengte is het onmogelijk om de hele muur te bezoeken, maar het is open voor publiek op verschillende plekken, zoals bijvoorbeeld bij Mutianyu.

2. Grand Canyon National Park, Verenigde Staten
De Grand Canyon in de Amerikaanse staat Arizona is een kloof van 447 kilometer. Dit ravijn is over miljoenen jaren ontstaan doordat de Coloradorivier de bodem erodeert. Hierdoor kun je genieten van spectaculaire vergezichten. En na een heerlijke wandeling kun je verder rijden naar Las Vegas voor een gezellig avondje uit.

3. Tulpenvelden, Nederland
Wie heeft ooit gezegd dat je verre reizen moet maken om wereldwonderen te zien? Er komen ieder voorjaar vele toeristen naar ons land speciaal om onze tulpenvelden te zien. Je kunt de bloemenzee bewonderen op meerdere plekken, zoals bijvoorbeeld de Keukenhof of in de Bollenstreek.

4. Stonehenge, Verenigd Koninkrijk
Als je op zoek bent naar mysterie, dan is Stonehenge misschien wel dé plek voor jou. Dit ingenieuze bouwwerk werd gebouwd tijdens de Bronstijd, ongeveer 5000 jaar geleden, door een volk dat geen teksten heeft achtergelaten. Hierdoor is het niet helemaal duidelijk hoe Stonehenge tot stand kwam en waar het precies toe diende. De beste tijd om Stonehenge te bezoeken? 21 juni, om de midzomerdag te vieren! Terwijl je in het VK bent, kun je gemakkelijk online gratis weddenschappen vinden en een voetbalwedstrijd bekijken in een van de vele stadions daar.

5. Paaseiland, Chili
Net als Stonehenge wordt Paaseiland omhuld door mysterie. Niemand weet namelijk hoe de honderden Moai-beelden op het eiland terecht zijn gekomen. Ieder beeld is anders, dus je bent wel even zoet met het bewonderen van deze kunstwerken. Ook sportliefhebbers komen aan hun trekken op Paaseiland, want je kunt er heerlijk wandelen en duiken.

6. Venetië, Italië
Venetië was lang de toegang van West-Europa tot de zijderoute, en dat maakte de stad oppermachtig in de Middeleeuwen. Venetië is vooral beroemd om zijn gondels en zijn wirwar van kanalen. Je mag het San Marcoplein met zijn basiliek, het Dogepaleis en de Rialtobrug echt niet missen.

7. Rijstvelden in Mu Cang Chai, Vietnam
Mu Cang Chai bevindt zich in de Yên Bái-provincie in het noordwesten van Vietnam. Eeuwenlang rijst verbouwen creëerde het huidige landschap. Ieder seizoen biedt iets nieuws voor wandelaars. In de zomer is het landschap groen, en de rijstvelden kleuren geel in de herfst, wanneer het bijna tijd is voor de oogst. Mu Cang Chai heeft ook een unieke cultuur, omdat het bewoond wordt door de Hmong, een minderheid in Vietnam.

8. Petra, Jordanië
Petra was de hoofdstad van de Nabateeërs, en begon op te bloeien in de 1ste eeuw voor Christus, met name dankzij de handel in wierook, mirre en specerijen. De stad bleef belangrijk binnen het Romeinse rijk, maar werd langzaam maar zeker verlaten na een aardbeving in 363 na Christus. Petra wordt ook wel de “rozerode stad” genoemd, omdat de unieke kleur van de bouwwerken een lust voor het oog zijn.

9. Salar de Uyuni, Bolivië
Salar de Uyuni, in het zuidwesten van Bolivië is de grootste zoutvlakte ter wereld en ontstond na het opdrogen van een prehistorisch meer. Reizigers komen vaak in de hoop het beroemde spiegeleffect waar te nemen. Als de weersomstandigheden goed zijn weerspiegelt het laagje water op het zout de lucht. Dit fenomeen doet zich vooral in maart en april voor.

10. Allée des baobabs, Madagaskar
Het is geen geheim dat Madagaskar een unieke flora en fauna heeft, en het eiland staat dan ook bekend om zijn baobabbomen. De beste plek om deze dikstammige bomen te bewonderen is de Allée des baobabs, een zandweg die zich uitstrekt over zo’n 260 meter. Het is een van de meest gefotografeerde plekken van Madagaskar.

En, welk wereldwonder komt er op jouw bucketlist te staan?

© MAROKKO.NL 2022
partnerbijdrage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?