Hoe moet je je kleden in Marokko?

algemeen
0
8 nov 11:28
Een ding dat in je opkomt als je Marokko wilt bezoeken, is wat je moet dragen.

Je moet één belangrijk ding opmerken. In feite is er geen bepaalde dresscode in dit land. Er zijn geen specifieke regels die de manier van kleden regelen voor iedereen die in dit land woont of bezoekt. De lokale bevolking kleedt zich op verschillende manieren. Ze verwachten niet dat de bezoekers zich op dezelfde manier kleden. Het is echter maar goed dat je je bescheidener wilt kleden dan thuis. Als je grote steden zoals Casablanca of Marrakech bezoekt, zul je merken dat mensen zich vrij verkleden. Maar als je het platteland bezoekt, moet je letten op wat je draagt. Het is prima om slim fit t-shirts en jeans te dragen, zolang jij je er prettig bij voelt. Wat moet je dragen in Marokko?

Wat kun je dragen als je in Marrakech bent?
Wanneer je grote steden als Marrakech bezoekt, zul je merken dat mensen zich op verschillende manieren kleden. Je kunt bijvoorbeeld vrouwen rokken en tanktops zien dragen. Daarnaast kun je ook vrouwen zien die boerka's dragen (ze dragen kleding die het hele lichaam bedekt). Mannen dragen ook wat ze graag dragen. Ze kunnen boxershorts onder hun broek dragen en deze combineren met een T-shirt. Je zult echter nooit een man vinden die shirtless is. Bovendien moet een vrouw een outfit dragen die de borst en de buik bedekt. Zorg er wel voor dat je kleding netjes is. Je hoeft geen broeken, lange rokken en tops met lange mouwen te dragen. Het is echter vermeldenswaard dat de vrouwen die sexy jurken dragen meer aandacht van andere mensen zullen trekken.

Wat moet je dragen bij een bezoek aan landelijke gebieden?
Als je van plan bent om naar het platteland van Marokko te gaan, moet je een meer conservatieve jurk dragen. Dit betekent echter niet dat je je lichaam van top tot teen moet bedekken zoals Marokkaanse vrouwen doen. Zorg er wel voor dat je niet te veel met je huid pronkt. In dit gebied moet je langere jurken of broeken dragen. Voor de topjes moet je geen crop tops, strapless tops of tank tops dragen. Je moet een shirt met mouwen dragen.

Kun je een bikini dragen?
Je denkt misschien dat je in Marokko geen bikini mag dragen. Je kunt nog steeds een bikini en badkleding dragen op het strand en in zwembaden. Je moet niet in je bikini door de stad lopen. Als je in een badplaats bent, moet je je lichaam nog steeds bedekken. Houd er ook rekening mee dat topless en naakt zonnebaden illegaal is in dit land. Geniet gewoon van je vakantie in dit land met de juiste kleding. Let op het weer als je je kleding aan het inpakken bent. In de zomer moet je mogelijk ademende kleding dragen. Maar als je dit land in de herfst en winter bezoekt, overweeg dan om warme kleding te dragen, zoals jassen, truien, jassen en andere winter outfits.

© MAROKKO.NL 2022
partnerbijdrage