Wat zijn de kansen van Marokko op het WK in Qatar?

algemeen
0
3 nov 15:38
Marokko is er dit jaar weer bij op het WK en begint direct met een moeilijke opgave.

Met de tegenstanders België, Kroatië en Canada had Marokko het namelijk beter kunnen treffen. Hoe groot is de kans dat het team de groepsfase doorkomt? In dit artikel lees je daar meer over!

Groep F
Marokko heeft groep F geloot met de landen België, Kroatië en Canada. Vooral België en Kroatië worden daarbij gezien als sterke landen maar ook Canada heeft enkele sterspelers in haar linies.

Op 23 november zal de eerste krachtmeting plaatsvinden met Kroatië in het Al Bayt stadion. Op 27 november staat België op het programma in het Al Thumama stadion. De derde wedstrijd tegen Canada wordt op 1 december gespeeld, ook in het Al Thumama stadion. Na deze wedstrijden zal blijken of Marokko verder gaat of uitgeschakeld wordt van verdere deelname aan het WK.

Onrust rondom Hakim Ziyech
In de aanloop naar het WK is er veel te doen geweest rondom de sterspeler Hakim Ziyech. Het had weinig gescheeld of de international had niet aangesloten bij de Marokkaanse selectie vanwege onderlinge spanningen met de voormalige bondscoach Vahid Halilhodzic.

Na het ontslag van de oude bondscoach heeft Ziyech het besluit genomen om toch weer aan te haken bij het elftal en bereid zich daarom flink voor op de komende WK wedstrijden. Een positieve ontwikkeling voor het Marokkaanse elftal dat de winkansen doet stijgen.

Welke kansen heeft Marokko?
Hoe de kansen voor Marokko worden ingeschat verandert iedere dag een beetje. De basis blijft echter hetzelfde. Hieronder lees je meer over hoeveel kans Marokko maakt in de groepswedstrijden.

Wedstrijd 1: Marokko - Kroatië (Al Bayt, 23 november 2022)
Op het WK van 2018 stond Kroatië ineens in de finale. Niemand had het echt zien aankomen, maar na twee penaltyseries en een overwinning op Engeland mocht het Europese land toch aantreden tegen Frankrijk in de finale. De Franse sterren bleken echter een maatje te groot te zijn voor Kroatië, dat met 4-2 verloor. Dat het land dit WK weer de finale bereikt, is niet de verwachting. Wel wordt verwacht dat Kroatië in de groepswedstrijd te sterk is voor Marokko.

Wedstrijd 2: Marokko - België (Al Thumama, 27 november 2022)
In België wordt al jarenlang gesproken over een gouden generatie. Toch heeft het land met de huidige spelers nog geen toernooi gewonnen. Waarschijnlijk is het WK 2022 de laatste kans. De verwachting is dan ook dat het land onder aanvoering van onder meer Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku wint van Marokko.

Wedstrijd 3: Marokko - Canada (Al Thumama,1 december 2022)
Eigenlijk is dit de enige groepswedstrijd waarin Marokko daadwerkelijk kans maakt op de zege. Canada is een verrassing op het WK 2022 en heeft met Alphonso Davies een van de beste linksbacks ter wereld in de ploeg. Toch wordt volgens de rekenformule voor odds Marokko als de favoriet gezien in deze wedstrijd!

Als deze voorspellingen uitkomen moet winst tegen Canada in ieder geval mogelijk zijn. Tegen België zal winst lastig worden en tegen Kroatië zou een gelijkspel een mooie uitslag zijn. Mocht je willen wedden op het wk doe je er dus het verstandigst aan om je geld op Marokko in te zetten bij de wedstrijd tegen Canada.

© MAROKKO.NL 2022
partnerbijdrage