Qatar verliest van Ecuador in openingsduel WK en bevestigt nepnieuws over vermeende omkoping

sport
3
20 nov 19:05
De voetballers van Qatar zijn slecht begonnen aan het WK in eigen land. Het gastland ging in de openingswedstrijd van de 22e mondiale eindronde tegen Ecuador vrij kansloos met 2-0 onderuit.

Enner Valencia maakte beide doelpunten voor Ecuador. De 33-jarige aanvaller van de Turkse club Fenerbahçe trof doel in de 16e en 31e minuut. Valencia dacht in de 3e minuut al de score te openen, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Duizenden toeschouwers waren zo teleurgesteld in het optreden van Qatar dat ze na de rust niet meer op de tribunes van het Al Bayt-stadion van Al Khor gingen zitten. In de slotfase van het duel stroomde het stadion verder leeg.

Ecuador en Qatar zijn ingedeeld in groep A, samen met Nederland en Senegal die elkaar maandag treffen. Oranje voetbalt op 25 november tegen Ecuador en sluit de groepsfase op 29 november af met een wedstrijd tegen Qatar.

Het verlies van het gastland bevestigt de reactie van de Qatarese bondscoach Félix Sánchez over geruchten die door westerse media werden verspreid over gevallen van omkoping. Eerder deze week werd gemeld dat acht voetballers van Ecuador zouden zijn omgekocht om de openingswedstrijd tegen Qatar met 1-0 te verliezen. Bewijs daarvoor ontbrak maar als onderdeel van de westerse propaganda tegen het Emiraat ontving het gerucht breed aandacht van de westerse pers.

"Ik denk dat er heel veel verkeerde informatie wordt verspreid", zei Sánchez een dag voor het openingsduel van het WK in het Al Bayt-stadion in Al Khor. De 46-jarige Spanjaard, sinds 2017 bondscoach van Qatar, benadrukte het gevaar van 'fake news' op internet. "Je moet niet alles geloven wat je daar leest."

© ANP 2022
qatar
wk 2022
ecuador
enner valencia
al khor
nepnieuws
fifa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?