VN-chef Guterres aangekomen in Marokko voor VN-bijeenkomst in Fez

marokko
0
21 nov 13:27
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties (VN) Antonio Guterres is aangekomen maandag aangekomen in Casablanca

Hij werd ontvangen door de Marokkaanse VN-ambassadeur Omar Hilale. De Portugees zal morgen in Fez deelnemen aan de tweedaagse bijeenkomst van de Alliantie der Beschavingen van de VN (UNAOC).

Marokko is gaststad van de 9e editie van het Wereldforum dat plaatsvindt ten tijde van een breed scala aan mondiale uitdagingen zoals de toename van gewelddadig extremisme, terrorisme, xenofobie, haatzaaiende uitlatingen tot racisme, discriminatie en radicalisme.

Op het Wereldforum in Fez zal speciale aandacht worden besteed aan Afrika, een continent dat zijn plaats nog niet heeft veroverd als het gaat om collectieve actie en wereldwijde mobilisatie.

De keuze voor Marokko als gastland is "geen toeval", zie buitenlandminister Nasser Bourita in september toen het nieuws werd bekend gemaakt op de Algemene Vergadering van de VN. De stad Fez werd gekozen vanwege haar "voorouderlijke karakter en haar spirituele symboliek.".

Het Wereldforum in Fez werd voorafgegaan door de VN-bijeenkomst 'De Dialoog van Tanger' in juni, op initiatief van UNAOC.

© MAROKKO.NL 2022
marokko
verenigde naties
antonio guterres
unaoc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?