5 jaar cel voor voor Marokkaans-Belgische 'Tinder Swindler'

marokko
0
25 okt '22
De rechtbank in België heeft de 27-jarige Xenon S. uit Deurne veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor de verkrachting, aanranding en bedreiging van enkele tientallen vrouwen.

S. benaderde zijn slachtoffers met een vals profiel op Tinder. Hij deed zich voor als vastgoedmakelaar met een sixpack en troggelde eerst naaktbeelden af en gebruikte die daarna tegen zijn slachtoffers. 
Nadat het eerste contact gelegd was, gingen de gesprekken verder via Snapchat of WhatsApp. Hij stelde zijn slachtoffers voor dat ze om beurten een vraag konden stellen om elkaar beter te leren kennen. Die vragen kregen echter al snel een seksueel tintje. Als hij merkte dat de slachtoffers daarin meegingen, begon hij pikante foto's te vragen. De beklaagde bood daar ook geld voor.

"Eens de slachtoffers een eerste maal beelden hadden gestuurd, hield hij niet meer op. Hij eiste meer en explicietere beelden en dwong hen om steeds verder te gaan. De beklaagde stuurde naar sommige slachtoffers ook een vriend met wie ze seks moesten hebben. Die vriend was hijzelf. Als ze weigerden op zijn verzoeken in te gaan, dreigde hij de beelden die hij al in zijn bezit had naar hun familie of werkgever te sturen. Hij had een speciale app waardoor de beelden die via Snapchat werden gestuurd, niet automatisch werden gewist, maar bewaard konden worden", zei de procureur.

S. werd op 13 augustus 2021 gearresteerd nadat hij in 2018 al eens was veroordeeld voor soortgelijke vergrijpen. Hij kreeg destijds een voorwaardelijke celstraf van twee jaar opgelegd. "Maar zelfs dat verhinderde hem niet om tijdens die proefperiode nieuwe feiten te plegen", aldus het Openbaar Ministerie. "De nieuwe feiten gebeurden terwijl hij nog in behandeling was voor zijn seksuele problemen", klinkt het.

Hoerenzoon
"Hij is de zoon van een Belgische vader en een Marokkaanse moeder, een vrachtwagenchauffeur en escorte die jong zijn gescheiden. Mijn cliënt ging mee met zijn moeder die regelmatig geweld gebruikte. Daar kwamen schoenen en riemen aan te pas. Als kind heeft hij niets dan smeerlapperij gezien.", luidt het verweer van de advocaat van S., Thibault Delve.
Volgens de advocaat ging het niet om verkrachting, maar om seks met wederzijdse toestemming. "Die vrouwen moesten zichzelf niet bevredigen. Dat hebben ze zelf gedaan", zegt Delve. Bij een andere vrouw ontkent de beklaagde in haar woning te zijn geweest, hoewel zijn gsm-signaal er vlakbij werd opgepikt en slimme camera’s zijn auto in de buurt registreerden.

Volgens de rechtbank had Xenon S. geen enkele spijt. Hij dreigde de vrouwen met het verspreiden van hun naaktbeelden en in enkele gevallen deed hij dat ook. Enkele slachtoffers werden fysiek opgezocht en aangerand of verkracht.

Tijdens het onderzoek konden 27 slachtoffers geïdentificeerd worden, maar er zijn er wellicht nog veel meer. De slachtoffers krijgen schadevergoedingen toegekend van 1.500 tot bijna 3.000 euro.

© MAROKKO.NL 2022
belgie
marokko
xenon s
verkrachting
zedenmisdrijf
whatsapp
snapchat
naaktbeelden
tinder swindler
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?