Voetballer Ihattaren gearresteerd na ernstige bedreiging

sport
6
22 nov 20:50
Ex-Ajacied Mohamed Ihattaren (20) is dinsdag opgepakt vanwege een vermeende bedreiging.

Agenten hebben de voetballer aangehouden in een huis in Utrecht en hij zit nu op het politiebureau voor verhoor, wordt bevestigd na berichtgeving van De Telegraaf. Wat er precies is voorgevallen, is nog niet duidelijk.

Ajax nam eind oktober afscheid van de veelbesproken Ihattaren, nadat de club er niet in was geslaagd de talentvolle voetballer weer op het juiste spoor te krijgen. De speler had het voetbal eerder achter zich gelaten vanwege een donkere periode na het overlijden van zijn vader, waarin hij maandenlang slecht sliep, amper at en "doodongelukkig" was.

In de voorbereiding op dit seizoen ging het opnieuw mis met Ihattaren. Hij overtuigde op trainingen en in oefenduels, maar raakte geblesseerd. Privéproblemen wierpen hem vervolgens ver terug. De Telegraaf meldde dat de voetballer werd bedreigd vanuit het criminele circuit en dat hij daarom uit veiligheidsoverwegingen niet bij Ajax kon trainen.

Eind september werd in de Utrechtse wijk Kanaleneiland de Porsche Panamera van de voetballer in brand gestoken. De voetballer reageerde via sociale media laconiek op het voorval: "Jaloezie heerst in de lucht. Gelukkig is materiaal makkelijk vervangbaar.".

© ANP/De Telegraaf/Het Parool/Marokko.nl 2022
mohamed ihattaren
politie
bedreiging
verhoor
utrecht
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?