Marokkaanse voetbalfans laten tribunes WK-stadion in Qatar schoon achter (video)

marokko
8
24 nov 19:35
Fans van het Marokkaanse voetbalelftal hebben in Qatar na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië een schone tribune achtergelaten.

Op beelden die rondgaan op sociale netwerken is te zien hoe Marokkaanse toeschouwers de tribunes van het Al-Bayt-stadion in Qatar opruimen.

Eerder verschenen al beelden van Saoedische voetbalfans die het stadion schoonmaakten. Hetzelfde geldt voor fans uit Tunesië en Japan. Het Qatarese ministerie van Gemeentezaken heeft de Marokkaanse fans via Facebook bedankt.

De directeur van een Marokkaanse denktank waarschuwde in aanloop naar het WK voor infiltranten die de reputatie van Marokko willen schaden. Er zouden aanwijzingen zijn dat buitenlandse supporters zich zouden voordoen als fans van de Atlasleeuwen en zich zouden misdragen om het imago van Marokko te besmeuren.

Op sociale netwerken werden voetbalfans opgeroepen om zich extra voorbeeldig te gedragen gedurende hun verblijf in Qatar. Er werden ideeën aangedragen om Marokko in een goed daglicht te plaatsen, onder meer door de boel schoon te houden, te allen tijde respectvol om te gaan met fans van andere landen en positiviteit uit te stralen.

© MAROKKO.NL 2022
qatar
wk 2022
marokko
kroatie
voetbalfans
japan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?