Engeland gelijk tegen Brazilië

0
29 mei '00

LONDEN - Engeland is de voorbereiding op het EK voetbal begonnen met een gelijkspel (1-1) tegen Brazilië. De Engelsen domineerden in de eerste helft, de Zuid-Amerikanen na rust. Engeland kwam in de 39e minuut op voorsprong.

Het was de beloning voor een sterke eerste helft, waarin Brazilië vooral het tempo uit de wedstrijd wilde halen. Michael Owen verraste doelman Dida met een schot in de verre hoek. De Liverpool-vedette maakte voor 74.000 toeschouwers op Wembley zijn zesde doelpunt in negentien interlands.

In het eerste half uur kregen Keown, Shearer en Owen goede kopkansen. Bovendien redde Dida, komend seizoen onder de lat bij AC Milan, fraai op een schot van Wise.

Op slag van rust werd het onverwacht gelijk. Aanvaller Franca van Sao Paolo, hoog op de verlanglijst van Europese topclubs, kopte raak na een verdedigingsfout bij de Engelsen. De bal verdween tussen Gary Neville en de paal in het doel.

In de tweede helft kregen beide ploegen weinig kansen. Ondanks het veldoverwicht van Brazilië was alleen Franca in de 75e minuut dicht bij de 1-2. Zijn schot ging net naast het doel van Seaman. Brazilië won dinsdag in Cardiff met 3-0 van Wales.

Bondscoach Kevin Keegan was tevreden over de prestatie van Engeland. "Maar ik ga niet uit m'n dak door die 1-1. We hadden de beste kansen, maar we waren zeker niet het meest in balbezit. Tegen Argentinië werd het 0-0, maar speelden we beter. Maar Brazilië is weer een sterkere tegenstander. Al met al was het een goede en zware test."

Bij Engeland vielen vooral Dennis Wise en Paul Ince op. Het duo wil graag naar het EK en deed er alles aan om bij Keegan een uitverkiezing af te dwingen. De bondscoach brengt pas woensdag na de interland tegen de Oekraïne zijn selectie terug van 28 naar 22 spelers. Tijdens het EK in Nederland en België spelen de Engelsen in groep A tegen Duitsland, Roemenië en Portugal.

Bron: © NU.nl