Justitieminister Ouahbi 'geschokt' door lage straf in kinderverkrachtingszaak Sanae

marokko
9
1 apr '23
Minister Abdelatif Ouahbi (Justitie) heeft zijn afschuw uitgesproken over de lage straf die drie verkrachters van een elfjarig meisje hebben gekregen.

De daders moeten slechts twee jaar de gevangenis in, terwijl het om een zeer ernstig misdrijf gaat.

In een persverklaring zegt Ouahbi "geschokt" te zijn door de gerechtelijke uitspraak en dat hij het beroep van het openbaar ministerie tegen de uitspraak steunt. Hij hoopt dat de rechter in hoger beroep de rechten van het slachtoffer zal beschermen en de wet correct zal toepassen.

Ouahbi liet weten dat hij dit dossier persoonlijk opvolgt. Hij heeft twee sociale assistenten van zijn ministerie aangesteld om het slachtoffer te begeleiden. Hij benadrukte dat dit een belangrijk sociaal, juridisch en humanitair dossier is.

De minister zei ook dat dit incident "als een donderslag bij heldere hemel" viel. Hij riep alle betrokken partijen op om meer inspanningen te leveren om kinderen te beschermen tegen verkrachting en mishandeling. Hij zei dat zijn ministerie werkt aan een nieuw wetsontwerp, waarin de maximale straffen voor kindermisbruik worden aangescherpt.

De verkrachtingszaak heeft veel verontwaardiging gewekt in het land. De drie daders, die tussen de 25 en 37 jaar oud zijn, hebben Sanae, toen nog 11 jaar, om beurten verkracht. Het meisje raakte zwanger en ondanks dat DNA-test bevestigde dat een van de verkrachters de vader is van het kind van het slachtoffer, koos de rechtbank voor een veel lichtere straf dan het wetboek voorschrijft.

© MAROKKO.NL 2023
marokko
tiflet
sanae
abdelatif ouahbi
verkrachting
pedofilie
strafmaat
rechtbank
kindermisbruik
soumaya naamane guessous
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?