KNVB houdt vast aan afkoelingsperiode

sport
3
12 jun '07
De KNVB houdt vast aan een afkoelingsperiode van vijf jaar voor vriendschappelijke oefenduels tegen Marokko.

De KNVB houdt vast aan een afkoelingsperiode van vijf jaar voor vriendschappelijke oefenduels tegen Marokko. Dat is wat de profclubs maandag in Zeist te horen kregen. Het besluit was al eerder genomen na de ernstige rellen tijdens de oefenwedstrijd van Jong-Nederland tegen Jong-Marokko op 22 mei.

‘'We geven voor de komende vijf jaar een negatief advies'', aldus KNVB-directeur Henk Kesler. De clubs raken hun beleidsvrijheid niet helemaal kwijt. Het kan dus wel voorkomen dat een club een oefenduel met Marokkaanse tegenstanders wil spelen. Als men 100 procent zeker is dat alles goed zal verlopen, kan een club met de steun van de lokale overheid toch voor zo'n wedstrijd kiezen.

Kesler waarschuwde de clubs wel. ‘'Als het fout gaat, maak je de situatie alleen maar erger''. Dat is ook deze reden waarom de KNVB zo'n afkoelingsperiode wil. ‘'Misschien ziet de situatie er over twee jaar een stuk positiever uit. We proberen in elk geval in gesprek te komen met de Marokkaanse bewegingen in Nederland. Het is alleen moeilijk de juiste gesprekpartners te vinden. We blijven echter nog zoeken.''

© MAROKKO.NL 2007
knvb jong-marokko jong-nederland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?