Rotterdam zet moraalpolitie in

algemeen
0
12 jul '07
Rotterdam gaat lokagentes inzetten in de strijd tegen sissende hangjeugd die meisjes en vrouwen lastigvallen, aldus de Telegraaf.

ROTTERDAM - De twee grootste politieke partijen, Leefbaar Rotterdam en PvdA, die samen een ruime meerderheid vormen in de Rotterdamse gemeenteraad, willen dit naar aanleiding van de mishandeling van twee tienermeisjes afgelopen zaterdagnacht door een groepje Marokkanen op het Stadhuisplein in het centrum van Rotterdam.
Volgens getuigen zouden de jongens seksistische opmerkingen hebben gemaakt aan het adres van de twee. Toen een van de meisjes er wat van zei, kreeg ze een klap in het gezicht. Ook de andere liep klappen op.

Zowel PvdA als LR is het grove en beledigende taalgebruik van de hangjeugd spuugzat en staan een harde aanpak voor. Zij willen dat er vrouwelijke agenten in burger worden ingezet om jongeren direct te betrappen op hun opmerkingen en meteen te bekeuren voor belediging. "Op veel te veel plekken in Rotterdam zijn er mensen, vooral vrouwen en meisjes, die met grof en beledigend taalgebruik te maken krijgen, die zich erdoor geïntimideerd voelen en het gevoel hebben in de steek te worden gelaten door de politie en door het gemeentebestuur. Daarom moet het stadsbestuur een offensief beginnen om dit gedrag zo snel mogelijk in te dammen", zegt Peter van Heemst, fractievoorzitter van de PvdA.

Als het aan Leefbaar-raadslid Hennie van Schaik ligt, moet de politie worden ingezet op alle plekken in Rotterdam waar sprake is van overlast van hangjeugd. Van Schaik: "Laat vrouwelijke agenten in burgers over straat lopen en als die etters dan onoorbare opmerkingen maken, kunnen ze direct in hun nekvel worden gegrepen. Over en uit moet het zijn met dit wangedrag." Eerder werden in Rotterdam schaars geklede agentes in burger ingezet als lokhoeren om hoerenlopers op de bon te slingeren.

© MAROKKO.NL 2007
rotterdam politie hangjongeren hangjeugd pvda leefbaar rotterdam lokhoeren marokkanen tienermeisjes gemeentebestuur