Minister krijgt steun van moskeeën

algemeen
114
17 jul '07
De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland ondersteunt de uitspraak van minister Vogelaar ten aanzien van de aanwezigheid van de islam in Nederland.

Dat meldt de raad vandaag in een persbericht. Volgens de RMMN getuigt de uitspraak van de minister van veel moed. Zij deed die uitspraak in een interview met het dagblad Trouw. De RMMN vindt het prijzenwaardig dat in een tijd waarin de islam ongelijk behandeld wordt in vergelijking met het jodendom en christendom, de ministerde discussie durft aan te gaan over de mogelijk te vormen joodschristelijk-islamitische traditie. De RMMN betreurt het dat politici als Geert Wilders en Mark Rutte niet inzien dat de islamitische traditie in essentie niet veel verschilt van de joods-christelijke traditie.

De RMMN heeft het vertrouwen dat de minister met haar visie de integratie van moslims in Nederland zal bevorderen. De minister kan in ieder geval rekenen op steun van de achterban van RMMN met betrekking tot het stimuleren van integratie en participatie van de moslimgemeenschap.

© MAROKKO.NL 2007
minister vogelaar
raad van marokkaanse moskeeën
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?