Israël laat 255 palestijnen vrij als steun Abbas

buitenland
0
20 jul '07
Vanuit een gevangenis in het zuiden van Israël is vandaag begonnen met de vrijlating van honderden vooral aan Fatah gelieerde gevangenen. In totaal komen 255 mensen weer op vrije voeten, waaronder zes vrouwen en elf minderjarigen. Mahmoud Abbas zal de gevangen verwelkomen in Ramallah.

Vanuit een gevangenis in het zuiden van Israël is vandaag begonnen met de vrijlating van honderden vooral aan Fatah gelieerde gevangenen. In totaal komen 255 mensen weer op vrije voeten, waaronder zes vrouwen en elf minderjarigen. Israël probeert met dit gebaar de positie van Mahmoud Abbas te versterken ten opzichte van de Hamas waarmee hij in een machtsrijd is verwikkeld. Geen van de gevangenen die vrijkomen behoren tot het Hamas kamp. Voorwaarde voor de vrijlating was dat de gevangenen een verklaring ondertekenen waarin stond dat zij zich niet in zouden laten met geweld en verzet tegen de israëlische bezetting.
In eerste instantie zouden er 256 mensen vrijkomen maar op last van de Israëlische veiligheidsdiensten blijft èèn persoon vastzitten. Een opvallende gevangene die vrijkomt is een prominent lid van de PFLP (Volkfront Voor De Bevrijding Van Palestina), de 61-jarige Abdelrahim Malouh is de tweede man van de extreem-linkse verzetsbeweging die eerder verantwoordelijk was voor de liquidatie van Israël's minister van toerisme Zeëvi in 2001.

http://www.nu.nl/news/1162615/23/Isra%EBl_begint_met_vrijlating_gevangenen_%28video%29.html

© MAROKKO.NL 2007
palestina
israël
midden-oosten
fatah
hamas
vrede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi