Het gevaar van hoofdoek achter het stuur

algemeen
0
24 jul '07
Het Nederlands Dagblad meldt dat de Partij voor de Vrijheid (PVV) een onderzoek wil naar het 'snel toenemende aantal' vrouwen met hoofddoekjes achter het stuur.

De hoofddoek zou het blikveld van vrouwelijke bestuursters flink versmallen, waardoor ze fietsers en voetgangers te laat opmerken bij het afslaan. Tweede Kamerlid Barry Madlener van de PVV wil dat minister Eurlings van Verkeer de gevaren van het hoofddoekje en de burka gaat onderzoeken. ,,Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat ze bijna overhoop zijn gereden door een vrouw met hoofddoekje.'' 

Madlener zegt dat hoofddoekjes vaak een stukje uitsteken, waardoor het zicht naar de zijkant wordt belemmerd. Bovendien zouden verkeersdeelnemers met hoofddoekje dragen minder horen. 

In het verkeer zijn geen regels voor het dragen van een hoofddoek. Het Kamerlid wil dat vrouwen het hoofddoekje strak ombinden of afdoen in de auto, mocht blijken dat het hoofddeksel gevaarlijk is in het verkeer. 

Beste Barry, ik zal er maar geen doekjes omwinden, ik zit na dit nieuws wel een beetje met mijn handen in het haar, letterlijk en figuurlijk.

Het rijden met los haar en open ramen is namelijk ook niet echt een succes gebleken, ben meer tijd kwijt aan het wegvegen van mijn haar uit mijn gezicht dan aan het letten op de weg. Gelukkig rij ik meestal toch maar met één hand aan het stuur, dus dat scheelt dan weer.

Voordat we nu met zijn allen de haren uit ons hoofd gaan trekken, er is vast wel een oplossing te vinden voor dit dreigend "GEVAAR". Het wordt gewoon tijd voor een nieuwe Nederlandse campagne tegen rijden met een biertje ehm bedoel hoofddoekje op. Hoofddoekje op? Laat je rijden. Daar kun je veilig mee thuis komen!

© MAROKKO.NL 2007
hoofddoekje pvv vrouwen verkeer gevaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?