'Fotografiestudent' zet zichzelf te kijk

algemeen
0
De politie in Amersfoort waarschuwt voor een wijdverspreide advertentiefolder, waarin ’leuke fotomodellen’ van 10 tot 13 jaar worden gevraagd ’voor studiedoeleinden’.

Al zeker tien bewoners uit de binnenstad en omringende wijken hebben op het politiebureau verontrust melding gemaakt van de advertentiefolder, zo meldt het Algemeen Dagblad. 

In de oproep, opgesteld in slecht Nederlands, is ’een student Fotografie van de Hogeschool Utrecht’ voor een ’eind projeckt’ op zoek naar leuke jonge meisje modellen voor enkele fotoreportage’s voor mijn fotoboek’. Hij stelt een vergoeding van twintig euro in het vooruitzicht en laat weten op woensdag- en zaterdagmiddagen foto’s en video-opnamen te maken. Benadrukt wordt dat het materiaal alleen voor studiedoeleinden wordt gebruikt. 

De ’fotografiestudent’ (de hogeschool Utrecht in Amersfoort kent geen opleiding fotografie) maakt zich in het flodderige foldertje niet bekend. Reacties kunnen alleen worden gezonden naar het e-mailadres peepeemodels@hotmail.com. Bewoners hebben gezien dat een man die de daklozenkrant Straatnieuws verkoopt, de folders heeft bezorgd. De politie heeft de bezorger geïdentificeerd en zal hem aanspreken. 

De bewoners die het a4’tje door de bus kregen, spreken hun zorg uit over de ’dubieuze oproep’. ,,Hiermee kan men niet anders dan verkeerde bedoelingen hebben.’’ De meldingen komen onder meer uit binnenstad en Vermeerkwartier. 

De opsteller van de oproep kan volgens de politie niet worden vervolgd, omdat er nog geen sprake is van een strafbaar feit zoals vervaardiging van kinderporno. Omdat het om een vrijblijvende oproep gaat, kan ook niet van kinderarbeid worden gesproken. De politie adviseert desondanks nadrukkelijk niet op de oproep in te gaan. 

Typisch geval van een eeuwige 'student'. Misschien had deze 'fotografiestudent' toch beter een ander geloofwaardiger 'eind projeckt' moeten bedenken. Als die een echte 'student' was geweest had die natuurlijk kunnen weten dat het geloofwaardiger zou zijn om in zijn advertentiefolder te vragen naar bijles met betrekking tot de Nederlandse taal. Alhoewel dan had die natuurlijk wel de leuke plaatjes in de leeftijd van 10 tot 13 jaar moeten laten schieten voor de wat oudere exemplaren.

© MAROKKO.NL 2007
oproep
advertentiefolder
fotografiestudent
meisjes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?