'Pedopartij wordt anti-religiepartij'

algemeen
38
31 jul '07
De PNVD, in eigen land zeer omstreden, gooit het nu over een andere boeg. ’Anti-religiepartij’ is de nieuwe slogan.

De oprichting van de ’pedopartij’ PNVD op 31 mei 2006 bracht de wereld in rep en roer. Italië dreigde uit de EU te stappen wanneer de PNVD een zetel in de Nederlandse Tweede Kamer zou krijgen, meldt Spitsnet.nl. De partij probeert nu hun imago te veranderen met de verkiezingen in 2010 in het achterhoofd.

Ze zijn nooit een one-issuepartij geweest, bezweren de mannen van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD). Dat ze seks met kinderen vanaf twaalf jaar willen legaliseren, is in de beeldvorming gaan 'overheersen'. Ruim een jaar na oprichting wil de partij van de term 'pedopartij' af en gaat zich profileren als 'anti-religiepartij'. Voorzitter Marthijn Uittenbogaard: "Religie houdt mensen dom."
De doelstellingen van Uittenbogaard liegen er opnieuw niet om. Religieuze basisscholen moeten worden afgeschaft om de "indoctrinatie van kinderen" tegen te gaan, zo meent de partij. Openbare basisscholen moeten het worden, die elk geloof evenveel aandacht geven. Ook moet het vak 'kritisch denken' worden ingevoerd, zodat kinderen leren zelf een mening te hebben. De tekst 'God zij met ons' op het twee euromuntstuk moet verdwijnen en subsidies voor religieuze organisaties als jongerenorganisatie Youth for Christ moeten stoppen om zo de scheiding tussen kerk en staat zo groot mogelijk te houden.

Verkiezingen van 2010
Vanwaar deze imago-omslag? "De verkiezingen van 2010", zegt secretaris Norbert de Jonge. Ondanks de bedreigingen die een jaar na de oprichting nog steeds aanhouden, wil de partij opnieuw proberen in de Tweede Kamer te komen. "Dus moeten we duidelijk maken waar de partij voor staat." 'Uiteraard' blijven ze hun seksuele standpunten trouw, aldus de voorzitter.

Door nog steeds politieke ambities te hebben, maken de mannen het zichzelf niet makkelijk. Vorig jaar moest penningmeester Ad van den Berg zijn caravan uit vluchten, waarna deze kort en klein werd geslagen. De Jonge moest zijn studie Pedagogiek stoppen en inmiddels is hij geweigerd door zowel de Universiteit van Nijmegen, als de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. Bij Uittenbogaard worden tot op de dag van vandaag de ruiten ingegooid. "Ik heb nu stukjes raam voor de gaten, ik laat er geen nieuw raam meer in zetten want ze worden toch in no time weer ingeslagen."

Discriminatie
Aan stoppen denken ze niet. Hun 'idealen' houdt ze gaande. Zo wil de partij ook discriminatie toestaan, behalve door de overheid. "Er wordt al veel gediscrimineerd. Door het toe te staan, wordt de wereld een stukje eerlijker. Mensen moeten zoveel mogelijk vrijheden krijgen."

Om daadwerkelijk aan die verkiezingen mee te mogen doen, heeft de partij 570 steunverklaringen nodig. De Jonge: "We gaan dan ook een rechtszaak aanspannen om ervoor te zorgen dat mensen anoniem hun steunverklaring kunnen geven. Zodat iedereen die ons steunt maar daar niet openlijk voor uit durft te komen, het dit keer wel zal doen."

Ondertussen loopt er nog een bodemprocedure tegen de PNVD waarbij gekeken wordt of de partij alsnog verboden kan worden.

© MAROKKO.NL 2007
pnvd pedopartij anti-religiepartij marthijn uittenbogaard tweede kamer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi