Uitingen roepen boosheid op

algemeen
6
31 jul '07
De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland is verontwaardigd over uitingen van de privésecretaris van paus Benedictus XVI, Georg Gänswein.

Die waarschuwde vorige week voor de islamisering van Europa. Hij benadrukte dat het continent zijn christelijke wortels niet moet veronachtzamen. De raad constateert dat soortgelijke uitlatingen de laatste tijd vaker worden gedaan en is verbaasd dat deze uitspraken afkomstig zijn van 'een van de hoogste vertegenwoordigers van de christelijke broeders'. De islam moet volgens de raad niet worden gezien als een bedreiging voor Europa of de Europese identiteit, maar als onderdeel daarvan, zo schrijft DePers.nl 

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland wil dat de privésecretaris de islam respecteert en zijn christelijke volgelingen stimuleert om Europese burgers met andere religieuze achtergronden open tegemoet te treden. "Pogingen om het Westen te islamiseren kunnen niet worden ontkend", zei Gänswein vorige week in het weekblad Süddeutsche Magazin. "De gevaren daarvan voor de identiteit van Europa moeten niet worden genegeerd uit een verkeerd begrepen respect." Gänswein verdedigde ook een rede die Benedictus vorig jaar gaf waarin hij een verband legde tussen de islam en geweld, die veel verontwaardiging bij moslims wekte.

Volgens Gänswein wilde de paus met zijn toespraak 'optreden tegen een zekere naïviteit'. Onlangs zei de invloedrijke aartsbisschop van Keulen, Joachim Meisner, in een interview op de Duitse radio dat de immigratie van moslims 'een breuk in onze Duitse, Europese cultuur' heeft veroorzaakt.

© MAROKKO.NL 2007
raad van marokkaanse moskeeën nederland paus benedictus xvi georg ganswein islamisering europa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?