Ehsan Jami slachtoffer van geweld

algemeen
0
6 aug '07
Ehsan Jami (22), voorzitter van het comité voor ex-moslims, is zaterdagmiddag aangevallen door drie mannen in zijn woonplaats Voorburg.

Bekenden van Jami leggen een rechtstreeks verband tussen zijn activiteiten in het comite voor ex-moslims en de mishandeling. Het incident deed zich rond zes uur voor op de Prinses Beatrixlaan in Voorburg, dat meldt de Volkskrant.

Twee van de drie mannen zouden ‘een Marokkaans-achtig uiterlijk’ hebben gehad, de derde wordt aangeduid als mogelijk Somalisch. Jami bevestigt dat signalement. De politie is ze nog niet op het spoor.
De drie mannen scholden Jami uit toen hij in het gezelschap van een vrouw een supermarkt verliet. Hij werd onder meer uitgemaakt voor ‘kanker-landverrader’. Ehsan Jami werd daarna tot twee keer toe tegen de grond geslagen en liep daarbij een aantal bloedingen en verwondingen op. De vrouw in wier gezelschap hij verkeerde trof hetzelfde lot. De daders sloegen op de vlucht nadat ze in de gaten kregen dat de politie was gealarmeerd. Op het politiebureau is Jami aan zijn verwondingen geholpen, waarna proces-verbaal is opgemaakt.

Ehsan Jami is naar eigen zeggen al twee keer eerder belaagd nadat hij vier maanden geleden in het nieuws kwam met zijn beweging voor afvallige moslims. De discussie ging er toen vooral over of de PvdA hem wel genoeg steunde in dat streven. Jami is voor die partij raadslid in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Volgens de Volkskrant wil Jami geen mededelingen doen over de kwestie.

© MAROKKO.NL 2007
ehsan jami
comite ex-moslims
slachtoffer geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi