Toename meldingen eerwraak in Rotterdam

algemeen
0
9 aug '07
Het aantal meldingen van aan eer gerelateerd geweld in de Regio Rotterdam is in de eerste helft van dit jaar sterk gestegen aldus het Algemeen Dagblad.

Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond zijn er sinds januari al meer dan zeventig meldingen binnengekomen. In heel 2006 lag dat aantal op dertig. Dit heeft de betrokken projectleider van de GGD gisteren bekendgemaakt. Bij alle meldingen was er sprake van eergerelateerd geweld, zoals eerwraak. 

De stijging is volgens de projectleider te danken aan een pilot-project van de gemeente Rotterdam. Sinds 1 januari werken gemeente, GGD, politie en hulpverleningsorganisaties nauw samen om kwesties rondom eerwraak beter in kaart te brengen en aan te pakken. Medewerkers zijn speciaal opgeleid om gewelddadigheden die voortkomen uit geschonden eergevoel te herkennen.

Ik vraag me enigszins toch wel af waar geweldadigheden die voortkomen uit geschonden eergevoel dan aan te herkennen zijn? Kun je het merken aan de manier van geweldpleging. Is het te zien aan de manier van slaan, de mate van de blauwe plekken, gekneusde of gebroken lichaamsdelen? Of is het gewoon te merken aan de afkomst van de familie?

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld fungeert als centraal meldpunt. De integrale samenwerking werpt volgens de projectleider nu al vruchten af. ,,Dit is nog maar een topje van de ijsberg,’’ verklaarde zij.

© MAROKKO.NL 2007
eerwraak
geweld
rotterdam
meldingen
gestegen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?