Ten Cate houdt rekening met vertrek Sneijder

sport
0
11 aug '07
Wesley Sneijder lijkt dicht bij een transfer naar Real Madrid. De club heeft 24 miljoen geboden voor de 23-jarige middenvelder.

Dat meldt Voetbalzone.nl. Het wekelijkse perspraatje bij Ajax stond aanvankelijk in het teken van de Johan Cruijff Schaal, maar over de eerste officiële wedstrijd van het seizoen werd geen minuut gesproken. De gehele persconferentie stond in het teken van het waarschijnlijke vertrek van Wesley Sneijder. Technisch directeur Martin van Geel gaf tekst en uitleg over de gehele situatie. "Real Madrid heeft bij ons een concreet bod van 24 miljoen euro neergelegd. Wij vragen echter dertig miljoen euro voor Sneijder. We zullen dus nog een stevig robbertje moeten stoeien met Real Madrid. Het is onze taak om het niveau van de selectie te handhaven, dus accepteren we dit bod niet nederig."

Martin van Geel en trainer Henk ten Cate waren bijzonder open over het bod van Real Madrid. De twee eindverantwoordelijken willen vooral duidelijkheid scheppen omtrent de gehele situatie, omdat het tweetal denkt dat de selectie gebaat is bij veel rust. Aangezien Ajax woensdag aantreedt tegen Slavia Praag in de strijd om een plek in de Champions League, willen de Amsterdammers dat de voorbereiding zonder problemen en stress verloopt.

Ten Cate legde zich er eigenlijk al een beetje bij neer dat Sneijder zijn laatste dagen bij Ajax heeft gehad. "Als Wesley vertrekt, is dat natuurlijk doodzonde. Maar laten we niet al te dramatisch doen. Als de één gaat, dan staat de volgende speler alweer op. Zo gaat dat in het voetbal. We moeten er gewoon voor zorgen dat we er niet zwakker op worden."

De trainer gaf nog wel even aan dat Real Madrid haast moet maken. "Wij gaan niet wachten op Real Madrid. Als Sneijder woensdag gewoon nog Ajacied is, dan stellen we hem op tegen Slavia Praag." Dit zou inhouden dat Sneijder in Europees verband niet meer mag uitkomen voor een andere club.

© MAROKKO.NL 2007
ten cate sneijder martin van geel real madrid ajax champions league

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi