Wilders' stage valt in het water.

algemeen
20
14 aug '07
De stage van PVV-fractieleider Geert Wilders bij het tv-programma EenVandaag gaat niet door. Het programma heeft dat maandag bekend gemaakt aldus Nu.nl

Wilders zou woensdag verslag doen van een project in Haagse verzorgingstehuizen waar bewoners hun huisdier mogen meenemen. Maar de koepelorganisatie van de verzorgingstehuizen staat het maken van opnames niet toe wegens de uitlatingen van Wilders over de islam.

Wilders pleitte vorige week voor een verbod op de Koran, omdat het boek volgens hem aanzet tot geweld. De directie van de koepelorganisatie, de Stichting Florence, zegt te handelen uit respect voor de vele islamitische bewoners en medewerkers van haar tehuizen.

Eerlijk gezegd vraag ik me zowiezo af wat voor toegevoegde waarde het heeft om Wilders daarover een verslag te laten doen. Het is voorspelbaar dat Wilders (die nu het verslag op zijn buik kan schrijven) op zoek zou zijn gegaan naar zaken om de boel eens weer lekker te verzieken. Ik kan me al allerlei mogelijke scenario's inbeelden.

Wilders: "Mevrouw Janssen, vertelt u de kijkers thuis eens hoe uw hond door een overige bewoner hatelijk is mishandeld." Mevrouw Janssen: "Nee meneer, ik zei hartelijk behandeld?" Wilders: "Nou nou, Mevrouw Janssen u zei toch duidelijk hatelijk mishandeld, niet zo verlegen zeg het maar in de camera." Mevrouw Janssen: "Maar mijn hond is niet hatelijk mishandeld zeg ik toch!" Wilders: "Aha, dus uw hond is volgens u hatelijk mishandeld door uw medebewoner Meneer Bousraf?"  "Natuurlijk hoe kan het ook anders, het staat allemaal in de Koran aangegeven zulke hondse praktijken, het is een schande mevrouw Janssen een schande!" Mevrouw Janssen: "Maar dat is niet wat er gebeurd is." Wilders: "Stil maar mevrouw Janssen, het is al goed." "Laat het maar aan mij over ik los het wel op."

Wilders vindt de weigering 'een schande', aldus EenVandaag. Een nogal schaapachtige reactie aangezien u toch zou moeten weten dat u nu het schaap echt aan het drieten heeft! En wat zeggen ze over schapen? Inderdaad als er één schaap over de dam is.

© MAROKKO.NL 2007
geert wilders
stage
eenvandaag
koran
verzorgingstehuizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?