Dodental zwaarste aanslagen ooit in irak naar 400

buitenland
0
16 aug '07
Het dodental van de reeks zelfmoordaanslagen op de Yazidi-gemeenschap in Noordwest-Irak eerder deze week is opgelopen tot zeker vierhonderd.

Het Iraakse ministerie van binnenlandse zaken heeft dat donderdag bekendgemaakt. Dinsdagavond werden vrijwel gelijktijdig verschillende aanslagen gepleegd. Volgens het ministerie is in totaal zeker twee ton explosieven gebruikt. Het gaat om de dodelijkste aanslag in Irak tot nog toe. In het verleden kwamen de Yazidi's, waartoe de meeste doden behoren, in conflict met de moslimgemeenschap toen een Yazidi meisje door haar eigen volk is gestenigt omdat zij met een moslim man wilde trouwen.
Een autobomaanslag op een markt in het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad heeft donderdag aan zeker negen mensen het leven gekost. Zeventien mensen zijn gewond geraakt. Op het moment van de aanslag was het heel druk op de markt. De bomauto stond geparkeerd in een aan de markt grenzend gebouw. Dit heeft de politie bekendgemaakt.
Ten noorden van Bagdad zijn woensdag twee Amerikaanse militairen gesneuveld en zes gewond geraakt, heeft het Amerikaanse leger donderdag bekendgemaakt. In totaal zijn sinds de inval in maart 2003 in Irak nu al zeker 3.702 Amerikanen gesneuveld.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2007
irak
yazidi's
koerdistan
vs
aanslag
alqaida
binladen
bagdad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi