Mobiel voor armen in Afrika

economie
0
13 sep '07
Ruim een half miljoen mensen uit 'derde wereld' landen, krijgen binnenkort een mobiele telefoon tot hun beschikking...

Ruim een half miljoen mensen uit 'derde wereld' landen, door de Verenigde Naties aangeduid als 'de armsten van de armsten', krijgen binnenkort een mobiele telefoon tot hun beschikking. Dat meldt de Nu.nl op haar website.
De mobiele telefoonactie is onderdeel van een nieuw VN-programma dat armoede in rurale gebieden in Afrika wil bestrijden. Ruim 79 dorpen verspreid over 10 Afrikaanse landen zullen worden aangesloten op mobiele netwerken.
Uit recent onderzoek blijkt dat het gebruik van mobiele telefonie bevorderlijk is voor de verbetering van gezondheidszorg en educatie. Als gevolg daarvan kan de locale economie op termijn een grote boost krijgen.

De gebieden waar de VN zich op richt zijn grote uitgestrekte dorpen waar het communiceren moeizaam gaat door de grote afstanden. Met een mobiele infrastructuur kan de locale bevolking eenvoudiger medische zorg inroepen als dat nodig is, aldus een woordvoerder van het 'VN Millennium Villages program': "Er kan zelfs een noodnummer komen". De mobiele telefoons kunnen ook worden ingezet om nieuwe bedrijfjes op te zetten en bestaande te versterken. Taxichauffeurs worden bereikbaar voor hun klanten en informatie verkrijgen wordt eenvoudiger.

Het mobiele netwerk zal worden verzorgd door telefoonaanbieder Ericsson, net als de opladers die op zonne-energie werken. De telefoonservice zelf zal door locale providers worden gedaan.

© MAROKKO.NL 2007
mobiele telefoon
afrika
vn