Meeste jongeren downloaden illegaal

algemeen
0
14 sep '07
Er zijn meer mannen dan vrouwen die vinden dat de overheid níet moet optreden tegen illegale downloadpraktijken.

Dat blijkt uit een gisteren gepresenteerd onderzoek van Synovate/ Interview NSS en MTV Networks over het muzikale gedrag van jongeren. Dat me;ldt Nieuws.nl.

Meer dan de helft van de 302 ondervraagden haalt wel eens muziek van het internet zonder ervoor te betalen. Mannen maken meer gebruik van een programma om via internet muziek uit te wisselen dan vrouwen. Ook downloaden ze vaker muziekvideo's of videoclips.

De ouderwetse radio is nog steeds favoriet om muziek te beluisteren voor 36 procent van de jongeren. Dat geldt vooral voor de leeftijdsgroep tussen de 25 en 35 jaar: van hen luistert 46 procent vooral naar de radio. Ongeveer een vijfde van de ondervraagden luistert via de computer en achttien procent hoort het liefst een cd.

Het zijn vooral de hoger opgeleiden die recensies, persberichten en aanbevelingen over muziek lezen op het internet. Bijna driekwart van hen doet dit. De meeste jongeren bezoeken geregeld concerten (77 procent), vrouwen doen dat vaker dan mannen.

Zestig procent van de ondervraagden heeft een mp3-speler en de meerderheidsten ook een mobiele telefoon met mp3-functie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat YouTube favoriet is. Meer dan de helft van de ondervraagden bezocht afgelopen maand deze site. met onder meer muziekclips, liveopnames van concerten en (delen van) televisieseries. (ANP)

© MAROKKO.NL 2007
illegaal downloaden mannen onderzoek jongeren

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi