Alan Greenspan uit kritiek beleid George Bush

economie
0
16 sep '07
Alan Greenspan, de voormalige topman van de Federal Reserve, haalt in zijn boek 'The Age of Turbulence' hard uit naar president George W. Bush.

Alan Greenspan, de voormalige topman van de Federal Reserve, haalt in zijn boek 'The Age of Turbulence' hard uit naar president George W. Bush. Dat meldt De Pers op haar site. Volgens Greenspan heeft Bush zich bij zijn economische beleid te veel laten leiden door politieke overwegingen. Zo vindt Greenspan onder meer dat Bush te weinig rekening heeft gehouden met de toekomstige gevolgen van zijn belastingverlagingen.Ook de Republikeinen krijgen er van langs. "Tot mijn chagrijn hanteren de Republikeinen een retoriek waarbij tekorten er niet meer toe doen. Ze hebben hun principes ingeruild voor macht. En uiteindelijk zijn ze die ook kwijtgeraakt. De verkiezingsnederlaag van 2006 hebben ze verdiend."

In 'The Age of Turbulence' beschrijft Greenspan zijn achttien jaar bij de Fed, het Amerikaanse stelsel van Amerikaanse centrale banken. Greenspan noemt Richard Nixon en Bill Clinton de intelligentste presidenten die hij heeft meegemaakt.

Het boek van Greenspan verschijnt op 17 september. Diverse media hebben echter al een exemplaar van het 531-pagina's tellende werk van Greenspan bemachtigd.

© MAROKKO.NL 2007
greenspan
bush
repuplikeinen
amerika
verkiezingen
fed

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi