Cursus in rij staan bij bushalte

buitenland
0
25 sep '07
Buitenlandse taalstudenten op het eiland Wight (Zuid-Engeland) zullen binnenkort een cursus toegevoegd krijgen aan hun studie...

Het bedrijf Southern Vectis die verantwoordelijk is voor het busverkeer in Wight, meldde maandag dat zij contact zal opnemen met de lokale taalscholen nadat zij klachten heeft ontvangen van inwoners die ontvreden zijn over het gedrag van buitenlandse studenten op het eiland. 'Op het eiland Wight ontvangen we veel buitelandse studenten die verblijven bij opvanggezinnen.' Dat meld Menara.ma op haar site.

"Op het eiland onvangen wij veel uitwisselingsstudenten", legt March Morgan Huws uit die een van de verantwoordelijken is bij het bedrijf. "Er wordt er geen rij gemaakt wanneer er op de bus gewacht wordt en er ontstaat een opstopping elke keer wanneer een bus aankomt. Terwijl we in de Britse cultuur een geordende rij maken". "We hebben nogal wat klachten ontvangen van inwoners die netje in de rij staan te wachten en die ingehaald worden door deze uitwisselingsstudenten", geeft hij aan. 

Het vervoersbedrijf heeft dus besloten om te "werken met taalscholen om hen enkele instructies te geven voor goede manieren en het maken van een rij", legt M.Huws uit.

De kunst om een rij te vormen maakt deel uit van de integratie in de Britse cultuur, zoals onlangs geillustreerd bij de lange, perfect gevormde rijen met wachtende mensen voor agentschappen van de bank Northern Rock. Wanneer een indringer voor anderen probeert te staan, wordt dat onder afkeurend gefluister getolereerd, terwijl de rij ondertussen strak gehouden wordt zodat deze niet wordt doorbroken. Maar de meerderheid van de Britten is te beleefd om een directe opmerking daarover te maken.

© MAROKKO.NL 2007
cursus
in rij staan
britten
wight

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi