Verblijf Madeleine McCann in Marokko nu 'bewezen'

buitenland
99
26 sep '07
Het vermiste meisje Madeleine McCann zou te zien zijn op een foto, op de rug van een Marokkaanse vrouw..
Interpol heeft een onderzoek ingesteld naar een foto van een meisje dat sterk op de vermisteMadeleine McCann zou lijken, dat meldt dagblad De Pers. Op de foto zou te zien zijn hoe het Britse meisje op de rug zit van een Marokkaanse vrouw, meldt de Britse boulevardkrant The Daily Mail.

Een Spaans radiostation kreeg de foto van een vrouw die de foto op 31 augustus maakte in de Noord-Marokaanse plaats Zinat, in de buurt van Tanger. De Spaanse Clara Torres en haar partner dachten dat ze een foto van het doorsnee Marokkaanse leven hadden gemaakt, maar de gelijkenis van het meisje met Madeleine viel hen al snel op. Ze vonden het verdacht dat een blond, bleek, Europees-ogend meisje zich in het gezelschap van een groep Marokkanen bevond. Toen ze hoorden van eerdere vermeende signaleringen van Madeleine in Marokko, e-mailden ze de foto naar de Spaanse politie, die de afbeelding doorspeelde aan Interpol.  

Maddy’s ouders houden een slag om de arm en koesteren geen valse hoop zolang forensisch onderzoek nog niet heeft uitgewezen of het kind op de foto inderdaad hun dochtertje is. Een woordvoerder van Kate en Gerry McCann meldt dat het stel ‘zeer geïnteresseerd’ is in de foto. De ouders zouden wel denken dat het Madeleine kan zijn op de foto, maar door de slechte kwaliteit van de foto kunnen ze het niet met zekerheid zeggen. Het is de vierde keer dat Madeleine gezien zou zijn in Marokko. De Noorse toerist Mari Pollard zag op 9 mei een meisje dat op Madeleine leek met een man bij een benzinepomp in Marrakech. Een Britse vakantieganger zou de kleuter later bij het Ibis Hotel in Marrakech, tegenover de benzinepomp, hebben gezien. Drie weken later belde een Spaanse vrouw de politie omdat ze het meisje gezien dacht te hebben in Zaio in het noorden van Marokko.   Behalve in Marokko zou Madeleine ook in België, Malta en zelfs Australië zijn gezien.

© MAROKKO.NL 2007
madeleine mccann
marokko
tanger
toeristen
marakech
interpol
britse meisje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi