Meer opvang nodig voor bedreigde mannen

algemeen
0
27 sep '07
In twee steden komen nieuwe opvangplekken voor bedreigde mannen. Staatssecretaris Bussemaker laat hier onderzoek naar doen en stelt extra geld beschikbaar.

Dat komt uit het nieuwe potje voor opvang en hulpverlening aan slachtoffers van geweld. Naar aanleiding van een artikel in het AD, stelde Tweede Kamerlid Krista van Velzen (SP) vragen over het nijpende tekort aan veilige plekken voor mannen die eerwraak weigeren uit te voeren of slachtoffer zijn van mensenhandel.

De Federatie Opvang is ‘hartstikke blij’ met de toezegging van het ministerie. De Veilig Haven in Amsterdam, nu het enige opvanghuis voor mannen, is met zeven plekken niet voldoende. Waar de opvangplekken komen, is nog niet bepaald. ,,We moeten eerst kijken welke gemeenten hiervoor open staan,’’ aldus de federatie. ,,Het moet gaan om een veilig plek, die niet snel gevonden kan worden. Die zijn er niet in overvloed.’’ In de opvangplekken worden methoden ontwikkeld om de mannen beter te begeleiden.

Als zelfs mannen tegenwoordig opvanghuizen nodig hebben is het wel erg slecht gesteld met de huidige maatschappij. Misschien is,"Man Overboord" een toepasselijke naam voor de nieuwe opvangplekken.

© MAROKKO.NL 2007
opvanghuizen
bedreigde mannen
veilige plekken
slachtoffers van geweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?