Utrechtse wijken aangepakt

economie
19
4 okt '07
Utrecht heeft woensdag haar actieplannen gepresenteerd voor de probleemwijken Overvecht, Kanaleneiland, Ondiep, Zuilen en Hoograven...

Utrecht heeft vooral concrete plannen met de wijk Overvecht volgens de site van RTV Utrecht. Zo willen de gemeente en de woningcorporaties de komende vijftien jaar 650 miljoen euro steken in het opknappen van de wijk (vooral het deel Gagel), meer voorzieningen voor de jeugd en de aanpak van overlast. Op basis van de plannen van de gemeente bepaalt minister Vogelaar hoeveel geld iedere wijk krijgt.

Samenscholingsverbod
Utrecht heeft voor de wijk Kanaleneiland een samenscholingsverbod aangekondigd en laat dat vrijdag 5 oktober van kracht gaan, dat meldt de Volkskrant op haar site. Het verbod richt zich specifiek op jongeren van wie bekend is dat zij regelmatig overlast veroorzaken of zich schuldig maken aan criminaliteit. Bewoners en bezoekers van Kanaleneiland voelen zich al onveilig enkel door de aanwezigheid van deze groep. De jongeren maken zich schuldig aan vernieling, roekeloos rijden, intimideren van voorbijgangers, maar ook aan woninginbraken of straatroof. Veel van de jongeren zijn bekend bij de politie en worden al extra in de gaten gehouden. Een groep van circa tachtig jongeren krijgt persoonlijk een brief waarin wordt meegedeeld dat het samenscholingsverbod op hen van toepassing is. De politie waarschuwt tot 15 oktober en pakt daarna overtreders van het verbod op. Na eerste overtreding volgt òf een werkstraf van minstens 15 uur òf een boete van tenminste 200 euro. Bij volgende overtredingen gaat die boete fors omhoog en is ook hechtenis mogelijk. Zaken worden binnen twee weken door het OM behandeld.


© MAROKKO.NL 2007
utrecht
grote steden beleid
wijken
overvecht
kanaleneiland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?