UEFA onderzoekt 'aanval' op Dida

sport
14
4 okt '07
Celtic zorgde woensdagavond in de Champions League voor een enorme verrassing door grootmacht AC Milan met 2-1 te verslaan.

De euforie zou nog wel eens snel om kunnen slaan. De Schotse club hangt namelijk een straf boven het hoofd, dat meldt voetbalzone.nl. De UEFA zal zich binnenkort buigen over een incident dat woensdagavond plaatsvond op het veld van Celtic Park, waarbij een supporter het veld opvloog en Milan-doelman Dida 'blesseerde'.

Celtic-speler Scott McDonald maakte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de winnende treffer, waarna een supporter het veld oprende en Dida een tikje op zijn hoofd gaf. De doelman leek eerst achter de fan aan te willen rennen, maar ging vervolgens theatraal naar de grond. De Braziliaan werd met een brancard van het veld gedragen.

Hoeveel de overwinning van Celtic waard is zal hierdoor nog moeten blijken. Twee seizoenen geleden werd Dida in de Champions Leaguederby Internazionale-AC Milan al eens geraakt door vuurwerk. Toen besloot de UEFA dat Milan het duel met 3-0 won. Tevens moest Internazionale drie thuiswedstrijden zonder publiek afwerken.

Celtic stelt een onderzoek in naar het incident. AC Milan zal overigens geen protest bij de UEFA indienen. Milan-speler Clarence Seedorf nam het na afloop zelfs op voor Celtic. "De supporters van Celtic zijn een van de beste fans in Europa."

© MAROKKO.NL 2007
celtic
ac milan
dida
uefa
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?