Anna Politkovskaja herdacht

buitenland
0
7 okt '07
Honderden aanhangers van de Russische oppositie hebben zich zondag in Moskou op het Poesjkinplein verzameld om de moord op Anna Politkovskaja te herdenken.

Anna Politkovskaja is journaliste. Zij werd op 7 oktober vorig jaar doodgeschoten voor haar woning in de Russische hoofdstad. Politkovskaja was vooral bekend om haar kritiek op president Vladimir Poetin en haar verslagen van wreedheden tegen burgers in Tsjetsjenië, aldus volkskrant.nl

De moord op deze moeder van twee kinderen is nog steeds niet opgehelderd. De Russische recherche heeft wel een reeks arrestaties gemeld na de moord, onder wie die van een agent van de geheime dienst FSB, maar de meeste verdachten zijn weer vrijgelaten.

Ook is veel over het onderzoek uitgelekt in de media. Volgens Reporters Without Borders, een internationale mediawaakhond, ‘doen de ontwikkelingen in het onderzoek twijfelen aan de wil van de autoriteiten deze moord echt op te lossen’.

Elders in de hoofdstad hadden mensenrechtengroeperingen een tentoontstelling ingericht over Tsjetsjenië, het belangrijkste onderwerp van Politkovskaja's werk. ‘Ik denk dat dit de beste manier is om haar te herdenken, aan haar werk te herinneren om te laten zien dat dat niet gestorven is’, aldus een van de organisatoren van de fototentoonstelling.

© MAROKKO.NL 2007
anna politkovskaja
journaliste
president vladimir poetin
rusland
tsjetsjenië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi