Lailatul Qadr tijdens Ramadan
De laatste periode van de Ramadan gaat in. Daarin bevindt zich de speciale nacht van Lailat-ul-Qadr...
08 October 2007
lifestyle

Lailat-ul-Qadr (Nacht van de beslissing). Dit is de 27ste en allerheiligste nacht van de islamitische vastenmaand Ramadan. Openbaring van de koran aan de profeet Mohammed. Ook wel genoemd 'de waardevolle nacht' of 'nacht van de goddelijke beschikking', soms ook vertaald als 'nacht van goddelijke maat der dingen'. In deze nacht bracht de engel Jibrail de eerste openbaring van de heilige koran (het heilige boek van de moslims) over aan de profeet Mohammed.

Het woord “Lailah' betekent letterlijk Nacht. In hoofdstuk AI-Qadr van de Heilige Quran zegt Allah hier over het volgende: "Waarlijk, wij hebben hem neergezonden in de Waardevolle Nacht. En wat laat julie weten wat de Waardevolle Nacht is? De Waardevolle Nacht is beter dan duizend maanden. De engelen en de Geest (de engel Gabriël) dalen in haar neer met de toestemming van hun Heer, voor elke beschikking. Vrede heerst in deze nacht, tot aan de ochtendschemerihg." (Koran, hoofdstuk 97)

De maand Ramadan is van grotere waarde dan de andere maanden en Laylat-al Qadr (Waardevolle Nacht) is waardevoller dan duizend maanden samen. Niet iedereen heeft het geluk om duizend maanden te leven, maar Allah geeft de mens ieder jaar weer de kans deze Nacht waardevol met aanbidding van Allah, door te brengen.

Hoewel alle nachten van Ramadan gezegend zijn, is er dus één speciale nacht, die Lailat ol-Qadr, wordt genoemd. Het is de 'nacht van de goddelijke beschikking', soms ook vertaald als 'nacht van goddelijke maat der dingen'.

Hoe breng jij deze nacht door?

lailat-ul-qadr
ramadan
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi