Taxi beschoten door particuliere beveiligers

buitenland
0
9 okt '07
Twee Iraakse vrouwen zijn op dinsdag volgens een melding van de plaatselijke politie in Bagdad doodgeschoten door particuliere beveiligers.

De schutters werken voor een buitenlandse onderneming en openden het vuur vanuit een terreinwagen in het centrum van de stad toen ze in een konvooi een weg overstaken in de wijk al-Karada. De slachoffers reden in een taxi en werden kennelijk verrast door snel passerende het konvooi, aldus Volkskrant.nl.

Uit de laatste voertuigen van het konvooi schoten beveiligers op de auto omdat de vrouwen in hun ogen niet tijdig stopten. De politie heeft de schutters niet geïdentificeerd.

Het zou gaan om werknemers van een bedrijf dat zijn hoofdkwartier in Dubai heeft, Unity Resources Group. De firma erkende dinsdagavond betrokkenheid bij een schietpartij in Bagdad.

De beveiligers namen een auto onder vuur die werd bestuurd door een recent weduwe geworden vrouw. Zij gebruikte de auto als taxi om in het levensonderhoud van haar gezin te voldoen. Zij en een vrouwelijke passagier voorin werden gedood. Een vrouw en een kind op de achterbank raakten licht gewond.
 
Het incident volgt op veel ophef over de activiteiten van particuliere beveiligers en huurlingen in Irak. De Amerikaanse onderneming Blackwater is er van beschuldigd dat zijn veiligheidsmensen op 16 september midden in Bagdad een bloedbad aanrichtten. Bij dat incident op het Nasarplein in de wijk Saadun, circa drie kilometer noordelijker dan al-Karada, schoten particuliere beveiligers van Blackwater volgens de Iraakse autoriteiten zeventien burgers dood en verwondden er 27. De Iraakse regering wil van Blackwater miljoenen dollars smartengeld eisen voor de nabestaanden.

Blackwater heeft volgens de omroep CNN dinsdag verzekerd dat het niets te maken heeft met het laatste incident in al-Karada. Hetzelfde deed de Amerikaanse regering in een verklaring in Washington.

© MAROKKO.NL 2007
bagdad
taxi
twee vrouwen
bedrijf unity resources group
dubai
schutters
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi