Babel verslaapt zich

sport
5
13 okt '07
Ryan Babel heeft zich voor EK-kwalficatieduel verslapen.

Marco van Basten heeft Ryan Babel uit de basisopstelling van Oranje geschrapt, dat meldt de Telegraaf. De aanvaller versliep zich zaterdag voor de tweede keer op de dag van de wedstrijd. Arjen Robben start nu in de basis van het Nederlands elftal in het EK-kwalficatieduel in en tegen Roemenië.

“Het was voor de tweede keer en dat mag niet gebeuren”, lichtte Van Basten toe. “Daardoor was ik genoodzaakt om hem uit het team te halen. Arjen Robben heeft goed getraind en is fit, dus vandaar dat hij speelt.''

Onlangs werd bij AZ Ryan Donk ook buiten de ploeg gelaten. De verdediger had zich niet verslapen, maar stond op de wedstrijddag bij een jeugdelftal te kijken. Trainer Louis van Gaal vond dat onprofessioneel.

Oranje kan tegen de Roemenen een belangrijke stap zetten op weg naar het Europees kampioenschap van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Bij winst gaat Nederland met nog drie duels te gaan aan kop in de groep G van de EK-kwalificatie. Roemenië is nu - op doelsaldo - nog de nummer één.

Opstelling: Stekelenburg; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Bouma; Seedorf, De Zeeuw en Van Bronckhorst; Van der Vaart, Van Nistelrooij en Robben.

© MAROKKO.NL 2007
ryan babel
liverpool
ek-kwalficatieduel
nederlands elftal
roemenië
marco van basten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?