Poetin is niet bang voor aanslag

buitenland
0
15 okt '07
De Russische president Poetin heeft maandag op een persconferentie in het Duitse Wiesbaden gezegd dat hij toch naar Iran afreist, zo meldt de volkskrant.

Eerder meldde een woordvoerder van het Kremlin, dat er onduidelijkheid bestond over de reis, naar aanleiding van berichten over een mogelijke aanslag op de president tijdens zijn bezoek.
Zondag berichtte het Russische persbureau Interfax over een mogelijke samenzwering om president Poetin te vermoorden tijdens diens bezoek aan Iran. Verschillende groeperingen zouden mensen klaar hebben voor zelfmoordaanslagen, aldus Interfax.
Iran weersprak deze berichten en noemde ze ‘totaal ongegrond’. " Dit soort mediaberichten zijn ongegrond en liggen in lijn met de psychologische oorlogsvoering van bepaalde vijanden die de relatie tussen Iran en Rusland willen verstoren", aldus de woordvoerder zondag (nu.nl - 14/10/07).
In eerste instantie liet Rusland weten dat Poetin gewoon zou afreizen.
Poetin is hij de eerste Russische leider die Iran bezoekt sinds Jozef Stalin dat in 1943 deed. Poetin gaat naar Iran voor een bijeenkomst van staatshoofden van landen rond de Kaspische Zee.
Op nu.nl is te lezen dat als de president niet naar Iran gaat, zou dat bij de Iraanse autoriteiten niet in de goede aarde vallen.
Poetin zei dat hij het controversiële nucleaire programma van Iran in Teheran wil bespreken. ‘Maar ik geloof dat het geen zin heeft om de Iraanse bevolking bang te maken met dreigementen’, zei hij eerder. ‘Ze zijn niet bang.  

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2007
poetin
iran
aanslag
nucleaire programma